Mekanisk design: Klemmeteknikker forklart

Når du designer utstyr, er det viktig å plassere og klemme delene riktig for å sikre nøyaktighet og stabilitet. Dette gir stabile forhold for neste operasjon. La oss utforske flere klemme- og frigjøringsmekanismer for arbeidsstykker.

 

For å effektivt klemme et arbeidsstykke, må vi analysere dets egenskaper. Vi bør vurdere om arbeidsstykket er mykt eller hardt, om materialet er plast, metall eller andre materialer, om det krever antistatiske tiltak, om det tåler sterkt trykk når det klemmes, og hvor mye kraft det tåler. Vi må også vurdere hvilken type materiale som skal brukes til fastspenning.

 

1. Klemme- og frigjøringsmekanisme for arbeidsstykket

 Klemløsninger i Mechanical-Anebon1

Prinsipp:

(1) Automatisk mekanisme til sylinderen. Skyvestangen installert på sylinderen presser hengselglideren for å frigjøre arbeidsstykket.

(2) Klemming gjøres med en strekkfjær installert på arbeidsstykkefestet.

Klemløsninger i Mechanical-Anebon2

 

1. Legg materialet i konturposisjoneringsblokken for justering.

2. Skyvesylinderen beveger seg tilbake, og klemblokken sikrer materialet ved hjelp av strekkfjæren.

3. Den roterende plattformen snur, og det innrettede materialet flyttes til neste stasjon forcnc produksjonsprosesseller installasjon.

4. Skyvesylinderen forlenges, og kamfølgeren skyver den nedre delen av posisjoneringsblokken. Posisjoneringsblokken roterer på hengslet og åpnes, slik at det kan plasseres mer materiale.

Klemmeløsninger i Mechanical-Anebon3

 

"Dette diagrammet er kun ment som en referanse og gir et konseptuelt rammeverk. Hvis et spesifikt design er nødvendig, bør det skreddersys til de spesielle omstendighetene.
For å øke produksjonseffektiviteten brukes flere stasjoner vanligvis for prosessering og montering. For eksempel viser diagrammet fire stasjoner. Lasting, prosessering og montering påvirker ikke hverandre; med andre ord, lasting påvirker ikke prosessering og montering. Samtidig montering utføres mellom stasjon 1, 2 og 3 uten å påvirke hverandre. Denne typen design øker effektiviteten betydelig."

 

2. Innvendig diameter klemme- og frigjøringsmekanisme basert på koblingsstangstruktur

(1) Den indre diameteren tilmaskinerte komponentermed en grov styreform klemmes av fjærkraft.

(2) Vevstangsmekanismen i fastklemt tilstand skyves av skyvestangen satt utvendig for å løsne.

Klemløsninger i Mechanical-Anebon4

Klemmeløsninger i Mechanical-Anebon5

 

 

1. Når sylinderen forlenges, skyver den den bevegelige blokken 1 til venstre.Vevstangsmekanismen får den bevegelige blokken 2 til å bevege seg mot høyre samtidig, og venstre og høyre trykkhode beveger seg til midten samtidig.

2. Plasser materialet i posisjoneringsblokken og fest det.Når sylinderen trekkes tilbake, beveger venstre og høyre trykkhode seg til begge sider på grunn av kraften fra fjæren. Trykkhodene skyver deretter materialet fra begge sider samtidig.

 

Klemmeløsninger i Mechanical-Anebon6

 

 

"Figuren er kun ment for referanseformål og er ment å gi en generell idé. Hvis et spesifikt design er nødvendig, bør det skreddersys til den spesielle situasjonen.
Kraften som utøves av trykkhodet er direkte proporsjonal med kompresjonen av fjæren. For å justere kraften til trykkhodet og forhindre at materiale blir knust, bytt enten fjæren eller modifiser kompresjonen."

 

3. Klemmemekanisme for rullelager

Klemmes av fjærkraft og frigjøres av det utvendige stempelet.

 

Klemmeløsninger i Mechanical-Anebon7

1. Når kraft påføres skyveblokken, beveger den seg nedover og skyver de to lagrene i skyveblokksporet. Denne handlingen får lagerfesteblokken til å rotere med klokken langs rotasjonsaksen, som igjen driver venstre og høyre chuck til å åpne til begge sider.

 

2. Så snart kraften som påføres skyveblokken er utløst, skyver fjæren skyveblokken oppover. Når skyveblokken beveger seg oppover, driver den lagrene i skyveblokkspalten, og får lagerfesteblokken til å rotere mot klokken langs rotasjonsaksen. Denne rotasjonen driver venstre og høyre chuck for å klemme materialet.

Klemløsninger i Mechanical-Anebon8

«Figuren er ment som en referanse og gir en generell idé. Hvis et spesifikt design er nødvendig, bør det skreddersys til den spesielle situasjonen. Kraften til trykkhodet er direkte proporsjonal med kompresjonen av fjæren. For å justere kraften til trykkhodet for å skyve materialet og forhindre knusing, bytt enten ut fjæren eller modifiser kompresjonen.

Skyveblokken i denne mekanismen kan brukes til å overføre manipulatoren, klemme materialet og håndtere materialet."

 

4. Mekanisme for å klemme to arbeidsstykker samtidig

Når sylinderen strekker seg, åpnes den ytre klemmen, forbundet med sylinderen og koblingsstangen. Samtidig åpnes den indre klemmen, med andre støttepunkter, av rullen i frontenden av sylinderen.

Når sylinderen trekker seg tilbake, løsner rullen fra den indre klemmen, slik at arbeidsstykket β kan klemmes av fjærkraften. Deretter lukkes den ytre klemmen, forbundet med koblingsstangen, for å klemme arbeidsstykket α. De midlertidig sammensatte arbeidsstykkene α og β overføres deretter til fikseringsprosessen.

Klemløsninger i Mechanical-Anebon9

 

1. Når sylinderen strekker seg, beveger skyvestangen seg ned, noe som får svingvippen til å rotere. Denne handlingen åpner venstre og høyre pivotvippe til begge sider, og den konvekse sirkelen foran på skyvestangen presser mot chucken inne i lageret, og får den til å åpne seg.

 

2. Når sylinderen trekkes tilbake, beveger skyvestangen seg opp, noe som får svingvippen til å rotere i motsatt retning. Den ytre chucken klemmer det store materialet, mens den konvekse sirkelen foran på skyvestangen beveger seg bort, slik at den indre chucken klemmer materialet under fjærens spenning.

 

Klemløsninger i Mechanical-Anebon10

Diagrammet er kun en referanse i prinsippet og gir en måte å tenke på. Hvis design er nødvendig, bør den utformes i henhold til den spesifikke situasjonen.

 

 

 

Anebon gir utmerket seighet i fortreffelighet og fremgang, merchandising, bruttosalg og markedsføring og drift for OEM/ODM-produsenten Precision Iron Stainless Steel.
OEM/ODM-produsent Kina støping og stålstøping, design-, prosess-, innkjøps-, inspeksjons-, lagrings- og monteringsprosessen er alle i en vitenskapelig og effektiv dokumentarprosess, noe som øker bruksnivået og påliteligheten til merkevaren vår dypt, noe som gjør Anebon til en overlegen leverandør av de fire store produktkategoriene, for eksempel CNC-maskinering,CNC-fresedeler, CNC dreiing ogpressestøpt aluminium.

 


Innleggstid: Jun-03-2024
WhatsApp nettprat!