Forbedrer maskineringspresisjon for store strukturelle endeflater

Ved å kombinere endesporfreseren med broborekutterkroppen, er et spesialverktøy for endesporfresing designet og produsert for å erstatte endefreseren, og endeflatens spor til store konstruksjonsdeler behandles ved boring i stedet for fresing på CNC dobbeltsidig bore- og fresemaskinsenter.

Etter prosessoptimaliseringen reduseres behandlingstiden for endeflatesporet kraftig, noe som gir en effektiv prosesseringsmetode for å behandle endeflatesporene til store strukturelle deler på bore- og fresemaskinsenteret.

 

01 Introduksjon

I de store konstruksjonskomponentene til ingeniørmaskineri (se figur 1), er det vanlig å finne spor i endeflaten i boksen. For eksempel har endeflatesporet avbildet i "Ⅰ forstørret" visning i GG-delen av figur 1 spesifikke dimensjoner: en indre diameter på 350 mm, en ytre diameter på 365 mm, en sporbredde på 7,5 mm og en spordybde på 4,6 mm.

Gitt den avgjørende rollen til endeflatesporet i tetting og andre mekaniske funksjoner, er det viktig å oppnå høy prosesserings- og posisjonsnøyaktighet [1]. Derfor er ettersveising av de strukturelle komponentene nødvendig for å sikre at endeflatesporet oppfyller størrelseskravene skissert på tegningen.

maskineringsprosess for endespor av store konstruksjonsdeler1

 

Endesporet til et roterende arbeidsstykke behandles vanligvis ved hjelp av en dreiebenk med en endesidesporkutter. Denne metoden er effektiv i de fleste tilfeller.
For store konstruksjonsdeler med komplekse former er det imidlertid ikke mulig å bruke en dreiebenk. I slike tilfeller brukes et bore- og fresemaskinsenter for å behandle endeflatens spor.
Bearbeidingsteknologien for arbeidsstykket i figur 1 har blitt optimert og forbedret ved å bruke boring i stedet for fresing, noe som resulterer i betydelig forbedret endesidesporbehandlingseffektivitet.

 

02 Optimaliser prosesseringsteknologien for frontflaten

Materialet til den strukturelle delen avbildet i figur 1 er SCSiMn2H. Utstyret for behandling av endesporet som brukes er et CNC-dobbeltsidig bore- og fresemaskinsenter med Siemens 840D sl operativsystem. Verktøyet som brukes er en φ6 mm endefres, og kjølemetoden som brukes er oljetåkekjøling.

Behandlingsteknikk for endeflatespor: Prosessen innebærer å bruke en φ6 mm integrert endefres for spiralinterpolasjonsfresing (se figur 2). Til å begynne med utføres grovfresing for å oppnå en spordybde på 2 mm, etterfulgt av å nå en spordybde på 4 mm, og etterlater 0,6 mm for finfresing av sporet. Grovfreseprogrammet er beskrevet i tabell 1. Finfresing kan oppnås ved å justere skjæreparametrene og spiralinterpolasjonskoordinatverdiene i programmet. Skjæreparametrene for grovfresing og finCNC frespresisjoner skissert i tabell 2.

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler2

Figur 2 Endefresing med spiralinterpolering for å kutte endeflatens spor

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler3

Tabell 2 Skjæreparametere for plansporfresing

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler4

Basert på prosesseringsteknologien og prosedyrene, brukes en φ6 mm endefres til å frese en flatespalte med en bredde på 7,5 mm. Det tar 6 omdreininger med spiralinterpolering for grovfresing og 3 omdreininger for finfresing. Grovfresing med den store spordiameteren tar omtrent 19 minutter per omdreining, mens finfresing tar omtrent 14 minutter per omdreining. Den totale tiden for både grov- og finfresing er ca. 156 minutter. Effektiviteten til spiralinterpolasjonssporfresing er lav, noe som indikerer et behov for prosessoptimalisering og forbedring.

 

 

03 Optimaliser prosesseringsteknologien for endeflaten

Prosessen for bearbeiding av endeflatespor på en dreiebenk innebærer at arbeidsstykket roterer mens endesporskjæreren utfører aksial mating. Når den spesifiserte spordybden er nådd, utvider radiell mating endeflatens spor.

For bearbeiding av endespor på en bore- og fresemaskin, kan et spesialverktøy utformes ved å kombinere endesporkutteren og broborekutterkroppen. I dette tilfellet forblir arbeidsstykket stasjonært mens spesialverktøyet roterer og utfører aksial mating for å fullføre endespor-prosessen. Denne metoden blir referert til som boring groove-behandling.

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler5

Figur 3 Endesporfreser

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler6

Figur 4 Skjematisk diagram av bearbeidingsprinsippet for endeflatespor på dreiebenk

Presisjonen til mekaniske deler behandlet av maskinklemte blader i CNC-bore- og fresemaskiner kan generelt nå IT7- og IT6-nivåer. I tillegg har de nye rillebladene en spesiell ryggvinkelstruktur og er skarpe, noe som reduserer skjæremotstand og vibrasjon. Brikkene som genereres under behandlingen kan raskt fly bort framaskinerte produkteroverflate, noe som resulterer i høyere overflatekvalitet.

Overflatekvaliteten til det indre hullsporet kan kontrolleres ved å justere forskjellige skjæreparametere som matehastighet og hastighet. Endeflatens sporpresisjon behandlet av maskineringssenteret ved hjelp av en spesiell sporkutter kan oppfylle kravene til tegningspresisjon.

 

3.1 Design av et spesialverktøy for behandling av overflatespor

Designet i figur 5 illustrerer et spesialverktøy for bearbeiding av flatespor, likt et broboreverktøy. Verktøyet består av en broboreverktøykropp, en glider og en ikke-standard verktøyholder. Den ikke-standardiserte verktøyholderen består av en verktøyholder, en verktøyholder og et sporblad.

Broboreverktøykroppen og glideren er standardverktøytilbehør, og bare den ikke-standardiserte verktøyholderen, som vist i figur 6, må designes. Velg en passende rillebladmodell, monter rillebladet på verktøyholderen med rillespor, fest den ikke-standardiserte verktøyholderen til glideren, og juster diameteren på rilleverktøyet ved å flytte glideren.

maskineringsprosess for endespor av store konstruksjonsdeler7

Figur 5 Oppbygning av spesialverktøy for behandling av endespor

 

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler8

 

maskineringsprosess for endespor av store konstruksjonsdeler9

 

3.2 Bearbeide endeflaten med spesialverktøy

Det spesialiserte verktøyet for maskinering av endeflatesporet er avbildet i figur 7. Bruk verktøyinnstillingsinstrumentet til å justere verktøyet til riktig spordiameter ved å flytte glideren. Registrer verktøylengden og skriv inn verktøyets diameter og lengde i den tilsvarende tabellen på maskinpanelet. Etter å ha testet arbeidsstykket og sikret at målingene er nøyaktige, bruk boreprosessen i henhold til maskineringsprogrammet i tabell 3 (se figur 8).

CNC-programmet kontrollerer spordybden, og grovbearbeidingen av endeflatens spor kan fullføres i én boring. Etter grovbearbeiding, mål sporstørrelsen og finfres sporet ved å justere skjære- og faste syklusparametere. Skjæreparametrene for boremaskinen for endesporet er beskrevet i tabell 4. Maskineringstiden for endesporet er omtrent 2 minutter.

maskineringsprosess for endespor av store konstruksjonsdeler10

Figur 7 Spesialverktøy for behandling av endespor

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler11

Tabell 3 Boreprosess for endespor

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler12

Figur 8 Endesporboring

Tabell 4 Skjæreparametere for endesporboring

maskineringsprosess for endeflatespor av store konstruksjonsdeler13

 

 

 

3.3 Implementeringseffekt etter prosessoptimalisering

Etter å ha optimalisertCNC produksjonsprosess, ble borebehandlingsverifiseringen av endeflatesporet på 5 arbeidsstykker utført kontinuerlig. Inspeksjonen av arbeidsstykkene viste at endeflatens bearbeidingsnøyaktighet oppfylte designkravene, og inspeksjonsbeståttraten var 100 %.

Måledataene er vist i tabell 5. Etter en lang periode med batchbehandling og kvalitetsverifisering av 20 boksendeflater, ble det bekreftet at endeflatespornøyaktigheten behandlet med denne metoden oppfyller tegningskravene.

maskineringsprosess for endespor av store konstruksjonsdeler14

Det spesielle bearbeidingsverktøyet for endeflater brukes til å erstatte den integrerte endefresen for å forbedre verktøyets stivhet og redusere skjæretiden betydelig. Etter prosessoptimalisering reduseres tiden som kreves for behandling av endespor med 98,7 % sammenlignet med før optimalisering, noe som fører til betydelig forbedret prosesseringseffektivitet.

Sporbladet på dette verktøyet kan skiftes ut når det er utslitt. Den har lavere kostnad og lengre levetid sammenlignet med den integrerte endefresen. Praktisk erfaring har vist at metoden for bearbeiding av endeflatespor kan fremmes bredt og tas i bruk.

 

04 SLUTT

Verktøyet for endesporskjæring og broboringsskjærekroppen er kombinert for å designe og produsere et spesialverktøy for behandling av endespor. Store konstruksjonsdelers endeflatespor behandles ved boring på CNC-bore- og fresemaskinsenteret.

Denne metoden er nyskapende og kostnadseffektiv, med en justerbar verktøydiameter, høy allsidighet i endesporbehandling og utmerket prosessytelse. Etter omfattende produksjonspraksis har denne ende-spor-prosesseringsteknologien vist seg å være verdifull og kan tjene som en referanse for lignende strukturelle delers endeflate-bearbeiding på bore- og fresemaskineringssentre.

 

 

Hvis du vil vite mer eller spørre, ta gjerne kontaktinfo@anebon.com

Anebon setter sin ære i å oppnå høy kundetilfredshet og bred aksept gjennom vår dedikasjon til å tilby høykvalitetsprodukter og tjenester for CE-sertifikat tilpassede høykvalitets datamaskinkomponenterCNC dreide delerFresing av metall. Anebon streber hele tiden etter en vinn-vinn-situasjon med våre kunder. Vi ønsker kunder fra hele verden hjertelig velkommen til å besøke oss og etablere langvarige relasjoner.


Innleggstid: 25. september 2024
WhatsApp nettprat!