Fa'amatala Fa'amatalaga Fa'amatalaga Sese Laina Gaosia a le Faleaoga

E fa'afefea ona fa'amasinoina le tulaga lelei ole laina fa'apotopotoga a se fale'oga?

O le ki o le puipuia o mea sese mai le tutupu.

O le a le “faamaonia o mea sese”?

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon1

O le Poka-YOKE e taʻua o le POKA-YOKE i le gagana Iapani ma le Faʻamaoniga Faʻasalaga poʻo le Faʻamaonia Faʻavalevalea i le Igilisi.
Aisea ua ta'ua ai Iapani iinei? O uo o loʻo galulue i fale taʻavale poʻo fale gaosi oloa e tatau ona iloa pe faʻalogo i le Toyota Production System (TPS) a le Toyota Motor Corporation.

O le manatu o le POKA-YOKE na muai faia e Shingo Shingo, o se tagata tomai faapitoa tau pulega lelei Iapani ma na faavaeina le TOYOTA Production System, ma atiina ae i se meafaigaluega e ausia ai le leai o ni faaletonu ma iu ai ina faʻaumatia asiasiga lelei.

O lona uiga, poka-yoke o lona uiga o le taofia o mea sese mai le tutupu. Ina ia malamalama moni i le poka-yoke, seʻi o tatou vaʻai muamua i "mea sese" ma pe aisea e tupu ai.

O "sese" e mafua ai le faʻalavelave mai faʻamoemoega, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻaletonu, ma o se vaega tele o le mafuaʻaga o le faʻatamala o tagata, le iloa, ma isi.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon2

I totonu o fale gaosi oloa, o lo tatou popolega sili o le tupu mai o faaletonu o oloa. "Tagata, masini, meafaitino, metotia, siosiomaga" e mafai ona saofagā uma i faaletonu.

O mea sese a tagata e le maalofia ma e le mafai ona alofia atoatoa. O nei mea sese e mafai foi ona afaina ai masini, meafaitino, metotia, siosiomaga, ma fua, aua e le mautu lagona o tagata i taimi uma ma e mafai ona mafua ai mea sese e pei o le faʻaogaina o mea sese.

O se taunuuga, na aliaʻe le manatu o le "puipuiga o mea sese", ma se taulaiga taua i le tetee atu i mea sese a tagata. E masani ona matou le talanoaina mea fa'aoga ma mea sese i totonu o le tala tutusa.

 

1. O ā māfuaaga o mea sesē a tagata?

Fa'agalo, fa'auiga sese, fa'ailoa sese, mea sese amata, mea sese ma le loto i ai, sese fa'atamala, sese fa'amalieina, mea sese ona o le leai o ni fa'atonuga, mea sese e le'i fuafuaina, ma mea sese ma le loto i ai.
1. Fa'agaloina:Pe a tatou lē taulaʻi atu i se mea, e ono galo iā i tatou.
2. Malamalama i mea sese:E masani ona matou faʻamatalaina faʻamatalaga fou e faʻatatau i o matou aafiaga ua mavae.
3. Fa'ailoga sese:E mafai ona tupu ni mea sese pe a tatou vaʻavaʻai vave, le vaʻai manino, pe le faʻalogo lelei.
4. Fa'aletonu fou:Mea sese e mafua ona o le leai o se poto masani; mo se faʻataʻitaʻiga, e masani ona faia e tagata faigaluega fou le tele o mea sese nai lo tagata faigaluega poto masani.
5. Mea sese ma le loto i ai:O mea sese na faia e ala i le filifili e le mulimulitaʻia tulafono faʻapitoa i se taimi faʻapitoa, e pei o le taʻavaleina o se moli mumu.
6. Fa'aletonu sese:O mea sese na mafua ona o le le mafaufau, mo se faataitaiga, o le sopoia o le auala ma le le iloa e aunoa ma le matauina o le moli mumu.

7. Inertia mea sese:O mea sese e mafua mai i le fa'agesegese o le fa'amasinoga po'o le gaioiga, e pei ole taofi lemu.
8. Fa'aletonu e mafua ona o le leai o ni tulaga fa'ata'atia:A aunoa ma ni tulafono, o le a iai le faaletonu.
9. Fa'alavelave fa'afuase'i:O mea sese e mafua mai i tulaga e le'i mafaufauina, e pei o se faaletonu faafuasei o nisi meafaigaluega asiasi.
10. Sese maaleale:Sese tagata ma le loto i ai, o se uiga le lelei.

 

 

2. O a ni taunuuga e aumaia e nei mea sese i le gaosiga?

E tele faʻataʻitaʻiga o mea sese e tupu i le taimi o le gaosiga.
E tusa lava po o a vaega e gaosia, o nei mea sese e mafai ona aumaia ai taunuuga nei i le gaosiga:
a. Ua misi se faiga
e. Fa'agaioiga sese
i. Fa'atonu mea faigaluega sese
o. Ua misi vaega
u. Faʻaaogaina le vaega sese
f. Fa'atonu mea faigaluega
g. Fa'aletonu
h. Fa'atonu sese
i. Fa'asologa o meafaigaluega le talafeagai
j. Fa'apipi'i le talafeagai
Afai e fesoʻotaʻi le mafuaʻaga ma le taunuuga o le mea sese, matou te maua le fuainumera o loʻo i lalo.

Fa'ata'ita'iga Sese Laina Gaosia a le Faleaoga-Anebon3

A maeʻa ona iloiloina mafuaʻaga ma taunuuga, e tatau ona tatou amata foia.

 

3. Fa'asagaga ma manatu mo le puipuia o mea sese

Mo se taimi umi, o kamupani tetele ua faʻalagolago i le "aʻoaʻoina ma le faʻasalaga" e fai ma faiga muamua e puipuia ai mea sese a tagata. Sa fa'atino a'oa'oga tetele a le au fa'atonu, ma sa fa'amamafaina e le au pule le taua o le fa'amaoni, galue malosi, ma fa'amamafa lelei. Pe a tutupu ni mea sese, o totogi ma ponesi e masani ona toese e fai ma ituaiga o faasalaga. Peitaʻi, o se luʻitau le aveesea atoatoa o mea sesē e māfua ona o le faatamala po o le faagalogalo o tagata. O le mea lea, o le auala e puipuia ai mea sese o le "aʻoaʻoga ma faʻasalaga" e leʻi manuia atoatoa. O le auala fou e puipuia ai mea sese, POKA-YOKE, e aofia ai le faʻaogaina o meafaigaluega faʻapitoa poʻo auala e fesoasoani ai i le au faʻatautaia e faigofie ona iloa faʻaletonu i le taimi o le taotoga poʻo le puipuia o faʻaletonu pe a uma le faʻaogaina o mea sese. O le mea lea e mafai ai e le au fa'atautaia ona siaki e le tagata lava ia ma fa'aalia atili ai mea sese.

 

Aʻo leʻi amataina, e tatau lava ona faʻamamafa nisi o mataupu faavae o le puipuia o mea sese:
1. Aloese mai le fa'aopoopoina o galuega a le au fa'afoe ina ia mautinoa le sologa lelei.

2. Mafaufau i tau ma aloese mai le tulituliloaina o mea taugata e aunoa ma le mafaufau i lo latou aoga moni.

3. Tuuina atu faʻamatalaga faʻapitoa i taimi uma e mafai ai.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon4

 

4. Sefulu mataupu faavae puipuia o mea sese ma o latou faaaogaina

Mai le metotia i le faʻatinoga, e 10 a matou taʻiala autu e puipuia ai mea sese ma a latou talosaga.

1. Fa'avae fa'a'a'a'a
O mafuaʻaga o mea sese o le a faʻaumatia mai le aʻa e aloese ai mai mea sese.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon5

O le ata o loʻo i luga o se laulau palasitika o se masini masini.
O se pulupulu ma le tootoo ua fuafuaina ma le loto i ai i luga o le laulau ma le faʻavae e aloese ai mai le tulaga o loʻo faʻapipiʻi ai le paʻu palasitika i luga i lalo mai le tulaga mamanu.

 

2. Mataupu Faavae o le Saogalemu
E tatau ona faia faatasi ni taga se lua pe sili atu pe i se faasologa e faamaea ai le galuega.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon6

 

O le tele o tagata faigaluega o loʻo aʻafia i galuega faʻailoga e le mafai ona aveese o latou lima poʻo tamatamailima i le taimi i le taimi o le faʻailoga, lea e mafai ona oʻo atu ai i manuʻa tuga. O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai e naʻo le faʻaogaina o meafaigaluega faʻamaufaʻailoga pe a oomi lima e lua i le taimi e tasi le ki. E ala i le fa'aopoopoina o le pa'u puipui i lalo ifo o le limu, e mafai ona tu'uina atu se isi vaega o le saogalemu, e ofoina atu le puipuiga fa'alua.

 

3. mataupu faavae otometi
Fa'aaogā ta'iala fa'apitoa, eletise, fa'ainisinia, ma vaila'au e fa'atonutonu pe fa'aoso ai ni gaioiga fa'apitoa e puipuia ai mea sese.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon7

Afai e le o faʻapipiʻiina, o le a tuʻuina atu e le masini le faailo i le laina ma tuʻuina atu se faʻamanatuga i foliga o se faʻaili, moli moli, ma le vibration.

 

4. Ta'iala tausisia
E ala i le faʻamaoniaina o le tutusa o le gaioiga, e mafai ona aloese mai mea sese. O lenei faʻataʻitaʻiga e tutusa lelei lava ma le faʻavae o aʻa. O le ufi sikulima ua fa'amoemoe e mo'i le tasi itu ma fa'alautele i le isi itu; o le tino tutusa ua mamanuina foi e tasi le maualuga ma le tasi itu maualalo ma e mafai ona faʻapipiʻi i le tasi itu.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon8

 

5. Faasologa o mataupu faavae
Ina ia aloese mai le fesuiaʻiina o le faasologa poʻo le faʻagasologa o galuega, e mafai ona e faʻatulagaina i le faasologa o numera.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon10

 

O lo'o i luga o se barcode e na'o le lolomi pe a uma le asiasiga. E ala i le asiasi muamua ona tuʻuina atu lea o le barcode, e mafai ona tatou aloese mai le misia o le asiasiga.

 

6. Mataupu faavae faaesea
Vaevae vaega eseese e puipuia ai nisi vaega ma aloese mai mea sese.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon11

O le ata o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai meafaigaluega faʻavaivaia leisa mo le meafaifaʻaili. O lenei meafaigaluega o le a otometi lava ona iloa le tulaga moni o le gaosiga o le faagasologa. Afai e maua e le agavaa, o le a le aveesea le oloa ma o le a tuu i se isi vaega ua atofaina mo le le agavaa.oloa gaosi.

 

7. Kopi mataupu faavae
Afai o le galuega lava e tasi e manaʻomia ona sili atu i le faalua, e faʻamaeʻaina i le "kopi."

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon12

O le ata i luga o loʻo faʻaalia uma le agavale ma le taumatauvaega cnc masanio le tioata. Ua mamanuina tutusa, e le o faata. E ala i le faʻaauauina pea, o le numera o vaega ua faʻaitiitia, faʻafaigofie ona pulea ma faʻaitiitia le avanoa o mea sese.

 

8. Fa'avae mataupu faavae
Ina ia aloese mai le faia sese o galuega eseese, taumafai e iloa le eseesega.

Fa'aa'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon13

E i ai eseesega i auiliiliga i le va o vaega maualuga ma pito maualalo, lea e faigofie mo tagata faʻatautaia e iloagofie ma faʻapipiʻi mulimuli ane.

 

9. Mataupu Faavae o le lapataiga

Afai e tupu se mea e le masani ai, e mafai ona faʻaalia se lapataiga e ala i faʻailoga manino poʻo le leo ma le malamalama. E masani ona faʻaaogaina i taavale. Mo se faʻataʻitaʻiga, a maualuga tele le saoasaoa pe le faʻamauina le fusipaʻu, o le a faʻaosoina se faʻailo (faatasi ai ma se moli ma le leo faamanatu).

 

10. Fa'avae fa'aitiitia

Fa'aaoga auala eseese e fa'aitiitia ai le fa'aleagaina e mafua mai i mea sese.

A'oa'oga Gaosiga Laina Fa'amaonia Sese-Anebon14

O mea e vavae ese ai pepa malo e sui i le afifiina o fata mapusa, ma fa'apipi'i pa puipui i le va o apa e puipuia ai le vali mai le tu'ia.

 

 

Afai tatou te le gauai atu i le puipuia o mea sese i luga o le gaosiga o le gaosiga o le CNC, o le a oʻo atu ai foi i taunuuga le mafai ona faʻaaogaina ma ogaoga:

Afai e le o fa'avasega lelei se masini CNC, e ono maua mai ni vaega e le fetaui ma fua fa'atatau, e o'o atu ai i oloa fa'aletonu e le mafai ona fa'aaogaina pe fa'atau atu.

Mea sese i lefaiga gaosiga cnce mafai ona iʻu i mea faʻaumatia ma le manaʻomia o le toe faʻaleleia, faʻateleina le tau o le gaosiga.

Afai e maua se mea sese matuia i le tuai o le gaosiga o le gaosiga, e mafai ona mafua ai le tuai tele ona e manaʻomia le toe faʻaleleia o vaega faʻaletonu, faʻalavelaveina le taimi atoa o le gaosiga.

Mata'utia Saogalemu:
O vaega le lelei o masini e mafai ona lamatia ai le saogalemu pe a faʻaaogaina i faʻaoga ogaoga, e pei o le aerospace poʻo vaega taʻavale, e ono oʻo atu ai i faʻalavelave poʻo le toilalo.

Fa'aleagaina o Meafaigaluega:
O mea sese i le polokalame poʻo le faʻatulagaina e mafai ona mafua ai feteʻenaʻiga i le va o le masini masini ma le mea faigaluega, faʻaleagaina mea taugata CNC ma taʻitaʻia ai le toe faʻaleleia ma le taugata.

Fa'aleagaina o Ta'uleleia:
Fa'aauau le gaosia o le tulaga maualalo po'o le faaletonuvaega cnce mafai ona fa'aleagaina le ta'uleleia o se kamupani, ma mafua ai le leiloa o tagata fa'atau ma avanoa pisinisi.


Taimi meli: Me-29-2024
WhatsApp Online Chat!