Fa'aleleia le Sa'o o le Fa'aogaina o Fa'a'au'au mo Va'a Fa'a'au'au Fa'ai'u tetele

E ala i le tuʻufaʻatasia o le tipi tipi mata pito i luga o le alalaupapa faʻafefeteina tino tipi, o se meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o foliga pito ua mamanuina ma gaosia e suitulaga i le pito pito i luga o le vili, ma o le pito pito i luga o foliga o vaega tetele o loʻo faʻaogaina e le manaia nai lo le vili i luga o le CNC itu lua le manaia ma le viliina nofoaga autu.

A maeʻa le faʻaogaina o le faagasologa, o le taimi e faʻaogaina ai le faʻaogaina o foliga o le pito e matua faʻaitiitia, lea e maua ai se auala lelei e faʻaogaina ai le faʻaogaina o le pito pito i luga o foliga o vaega faʻavae tetele i luga o le nofoaga tutotonu machining machining.

 

01 Folasaga

I vaega tetele fa'atulagaina o masini fa'ainisinia (silasila i le Ata 1), e masani lava ona maua fa'alava mata pito i totonu o le pusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pito pito i luga o foliga o loʻo faʻaalia i le vaaiga "Ⅰ faʻateleina" i le vaega GG o le Ata 1 o loʻo i ai ni fua faʻapitoa: o le totonugalemu o le 350mm, o le pito i fafo o le 365mm, o le lautele o le 7.5mm, ma le loloto o le togo. 4.6mm.

Ona o le taua tele o le pito i luga o foliga i le faʻamaufaʻailogaina ma isi galuega faʻainisinia, e taua tele le ausia o le gaioiga maualuga ma le tulaga saʻo [1]. O le mea lea, e manaʻomia le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o vaega faʻavae e faʻamautinoa ai o le pito pito i tua e fetaui ma manaʻoga tetele o loʻo faʻamatala atu i le ata.

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega tetele faufale1

 

O le tootoo pito pito o se mea faigaluega feliuliua'i e masani lava ona fa'aogaina e fa'aoga ai se la'au fa'atasi ma se tipi fa'ai'u mata. O lenei metotia e aoga mo le tele o tulaga.
Ae ui i lea, mo vaega tetele faʻavae ma foliga faigata, e le mafai ona faʻaaogaina se lathe. I ia tulaga, e fa'aogaina se nofoaga fa'a'ai ma viliina e fa'agasolo ai le fa'ai'uga pito.
O tekinolosi fa'agaioiga mo le mea faigaluega i le Ata 1 ua fa'asilisiliina ma fa'aleleia atili e ala i le fa'aogaina o le gaogao nai lo le viliina, ma i'u ai i le fa'aleleia atili o le fa'aogaina o le gaogao fa'ai'u.

 

02 Fa'alelei le fa'atekonolosi fa'agaoioiga fa'agogo i luma

O mea o le vaega faʻatulagaina o loʻo faʻaalia i le Ata 1 o le SCSiMn2H. O le pito pito i luga o le faʻaogaina o masini faʻaogaina o se CNC faʻalua itu faʻafefe ma faʻaogaina nofoaga autu ma Siemens 840D sl faiga faʻaoga. O le mea faigaluega o lo'o fa'aaogaina o le φ6mm end mill, ma o le auala e fa'amafanafana ai o lo'o fa'aaogaina o le fa'afefe o le suau'u.

Fa'ata'ita'iga fa'a'au'au fa'a'au'au: O le fa'agasologa e aofia ai le fa'aogaina o le φ6mm atoa mo le viliina fa'atasi (silasila i le Ata 2). I le taimi muamua, e faia le vili talatala ina ia maua ai le loloto o le togo e 2mm, sosoo ai ma le o'o atu i le loloto o le togo e 4mm, ae tu'u ai le 0.6mm mo le vili lelei o le ala. O lo'o fa'amatala au'ili'ili le polokalame vili viliina i le Laulau 1. E mafai ona fa'ataunu'uina le vili lelei e ala i le fetu'una'iga o ta'otoga tipi ma fa'aputuga fa'atasi fa'atasi i totonu o le polokalame. O tapula'a tipi mo vili talatala ma leleiCNC milling sa'oo lo'o fa'amatala atu i le Laulau 2.

fa'agasologa o masini mo fa'alava mata pito o vaega faufale tetele2

Ata 2 Fa'ai'u vili fa'atasi ma feso'ota'iga li'o e tipi ai le pito pito mata

fa'agasologa o masini mo fa'ai'uga pito fa'asaga o vaega fa'avae tetele3

Fuafuaga 2 Fa'aotiina o tapula'a mo le vili fa'ailoga mata

fa'agasologa o masini mo fa'a'au'au fa'ai'uga o vaega fa'avae tetele4

Faʻavae i luga o tekinolosi faʻagasologa ma taualumaga, o le φ6mm pito mill e faʻaaogaina e vili ai se faʻailoga mata ma le lautele o le 7.5mm. E 6 faali'i ole fa'a'oloa fa'alaua'itele mo le vili talatala ma le 3 faliu mo le vili lelei. O le vili talatala ma le lautele o le slot e alu pe tusa ma le 19 minute i le taimi, ae o le vili lelei e tusa ma le 14 minute i le taamilosaga. O le taimi atoa mo le vili talatala ma le lelei e tusa ma le 156 minute. O le lelei o le milling slot interpolation spiral e maualalo, e faʻaalia ai se manaʻoga mo le faʻaleleia atili ma le faʻaleleia atili.

 

 

03 Fa'ata'ita'i le fa'atekonolosi fa'agaioiga fa'a'au'au pito

O le fa'agasologa mo le fa'aogaina o le togo pito pito i luga o le lathe e aofia ai le feliuliua'i o le mea faigaluega a'o fa'atino e le tipi fa'ai'u mata le fafaga axial. O le taimi lava e ausia ai le loloto o le tootoo maoti, o le fafagaina o alalaupapa e faalautele ai le tootoo pito pito.

Mo le fa'aogaina o le fa'a'au'au fa'ai'uga i luga o se nofoaga fa'amanu ma fa'ameamea, e mafai ona mamanuina se meafaigaluega fa'apitoa e ala i le tu'ufa'atasia o le tipi fa'a'au'au fa'ai'uga ma le tino tipi fa'aola. I lenei tulaga, o le mea faigaluega o loʻo tumau pea aʻo faʻataʻamilo le meafaigaluega faʻapitoa ma faʻatino le fafaga axial e faʻamaeʻa ai le faʻaogaina o le pito i luga. O lenei metotia e taʻua o le gaogao gaogao gaogao.

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega fa'avae tetele5

Ata 3 Fa'ai'u fa'alava foliga

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega tetele fa'avae6

Ata 4 Ata fa'ata'ita'i o le fa'aogaina o le fa'aogaina o le pito pito i luga ole la'au

O le sa'o lelei o vaega fa'ainisinia e fa'aogaina e masini fa'apipi'i i totonu ole CNC fa'ato'aga ma fa'ameamea fa'ameamea e mafai ona o'o atu i tulaga IT7 ma IT6. E le gata i lea, o lau fa'ato'aga fou o lo'o i ai se fa'ailoga fa'apitoa pito i tua ma e ma'ai, e fa'aitiitia ai le fa'atosina ma le vibration. O tupe meataalo e gaosia i le faagasologa e mafai ona vave lele ese mai leoloa gaosiluga, e maua ai le maualuga maualuga.

E mafai ona pulea le lelei o le pito i luga ole lalaga o le pu i totonu e ala i le fetuutuunai o vaega tipi eseese e pei ole fafaga vave ma le saoasaoa. O le fa'ai'uga fa'a'au'au fa'a'au'au sa'o fa'agaioiina e le masini fa'aogaina le fa'aogaina o le tipi fa'apitoa e mafai ona fa'amalieina mana'oga sa'o tusi.

 

3.1 Fuafuaga o se meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o foliga

O le mamanu i le Ata 5 o loʻo faʻaalia ai se meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o faʻailoga foliga, e tutusa ma se meafaigaluega faʻafefe alalaupapa. O le meafaigaluega e aofia ai se alalaupapa fa'a'au'au meafaigaluega tino, se fa'ase'e, ma se mea e le fa'atumauina meafaigaluega. O le mea e teu ai meafaigaluega e le masani ai e aofia ai se mea e teu ai meafaigaluega, se mea e teu ai meafaigaluega, ma se lau fa'asolo.

O le alalaupapa fa'alava tino mea faigaluega ma le fa'ase'e o mea faigaluega fa'apitoa, ma na'o le mea faigaluega e le masani ai, e pei ona fa'aalia i le Ata 6, e mana'omia ona mamanuina. Filifili se fa'ata'ita'iga o le lau fa'ata'ita'iga talafeagai, fa'apipi'i le lau fa'alava i luga o le fa'amau meafaigaluega fa'apipi'i foliga, fa'apipi'i le mea fa'apipi'i e le masani ai i le fa'ase'ese, ma fetu'una'i le lautele o le meafaigaluega fa'alava mata e ala i le fa'agaoioi o le fa'ase'e.

fa'agasologa o masini mo fa'ai'uga pito mata o vaega fa'avae tetele7

Ata 5 Fa'atulagaga o mea faigaluega fa'apitoa mo le fa'agaoioiga fa'a'au'au pito

 

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega fa'avae tetele8

 

fa'agasologa o masini mo fa'ai'uga pito mata o vaega tetele fa'avae9

 

3.2 Fa'aogaina o le pito pito i luga o foliga e fa'aaoga ai se meafaigaluega fa'apitoa

O le meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o le pito pito i luga o foliga o loʻo faʻaalia i le Ata 7. Faʻaaoga le meafaigaluega faʻapipiʻi meafaigaluega e faʻafetaui ai le meafaigaluega i le lautele o le tootoo talafeagai e ala i le faʻanofoina o le faʻalolo. Fa'amaumau le umi o meafaigaluega ma fa'aulu i totonu o le laulau fa'atatau i luga ole laulau masini. A maeʻa le suʻeina o le mea faigaluega ma faʻamautinoa le saʻo o fua, faʻaoga le faʻaogaina o le faʻagasologa e tusa ai ma le polokalame masini i le Laulau 3 (silasila i le Ata 8).

O le polokalame CNC e pulea le loloto o le tootoo, ma e mafai ona faʻamaeʻaina le gaogao mataʻutia o le pito pito i tua i le tasi le manaia. A mae'a le fa'aogaina o masini, fua le lapo'a o le toga ma fa'alelei le tootoo e ala i le fetu'una'i o ta'amilosaga ta'amilosaga tipi ma fa'amautu. O fa'asologa o le tipiina mo le fa'a'au'au fa'a'au'au fa'a'au'au fa'au'u machining o lo'o fa'amatala auiliili ile Fuafuaga 4. Ole taimi ole fa'a'au'au fa'ai'u mata e tusa ma le 2 minute.

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega tetele fa'avae10

Ata 7 Meafaigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o le faʻaogaina o foliga pito

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega fa'avae tetele11

Fuafuaga 3 Fa'ai'u le fa'agasologa o le fa'afefe o foliga

fa'agasologa o masini mo le fa'ai'uga o foliga o vaega fa'avae tetele12

Ata 8 Fa'ai'uga fa'agogogo fa'a'ai

Fuafuaga 4 Otiotiina tapula'a mo mata pito fa'a'ai'au slot

fa'agasologa o masini mo fa'ai'uga pito fa'asaga o vaega faufale tetele13

 

 

 

3.3 Fa'atinoga fa'atinoga ina ua mae'a fa'atonuga

A mae'a ona fa'alelei leFa'agasologa ole gaosiga ole CNC, o le faʻamasani gaioiga faʻamaonia o le pito pito i luga o foliga o 5 workpieces sa faʻaauau pea. O le suʻesuʻeina o mea faigaluega na faʻaalia ai o le saʻo atoatoa o le faʻaogaina o foliga o le pito i tua na fetaui ma manaʻoga mamanu, ma o le pasi o asiasiga e 100%.

O faʻamaumauga o fuataga o loʻo faʻaalia i le Laulau 5. Ina ua maeʻa se vaitaimi umi o le faʻagasologa o le faʻagasologa ma le faʻamaonia lelei o 20 pusa pito pito i luga, na faʻamaonia ai o le saʻo saʻo o le pito i luga o foliga na faʻaogaina e lenei metotia e fetaui ma manaʻoga ata.

fa'agasologa o masini mo fa'ai'uga pito mata o vaega tetele faufale14

O le mea faigaluega faʻapitoa mo le faʻaogaina o foliga pito e faʻaaogaina e sui ai le faʻamaufaʻailoga pito tuʻufaʻatasia ina ia faʻaleleia atili ai le malosi o meafaigaluega ma faʻaitiitia ai le taimi tipi. A maeʻa le faʻaogaina o le faʻagasologa, o le taimi e manaʻomia mo le faʻaogaina o foliga faʻamutaina e faʻaititia i le 98.7% pe a faʻatusatusa i luma o le faʻaogaina, e oʻo atu ai i le faʻaleleia atili o le gaioiga.

E mafai ona sui le lau o le mea faigaluega pe a masaesae. O lo'o i ai se tau maualalo ma umi atu le soifua tautua pe a fa'atusatusa i le fa'amaufa'ailoga pito tu'ufa'atasi. O fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga ua fa'aalia ai e mafai ona fa'alauiloa lautele ma fa'aaogaina le metotia mo le fa'agaoioiga o va'aiga pito i luga.

 

04 FAAIU

O le pito-foliga meafaigaluega tipi tipi ma le alalaupapa fa'alavalava fa'alava tino tipi ua tu'ufa'atasia e mamanuina ma gaosia se meafaigaluega fa'apitoa mo le fa'aogaina o le fa'ai'uga. Latele fausaga vaega 'grooves pito-foliga o loʻo faʻaogaina e ala i le faʻafefe i luga o le CNC faʻafefe ma faʻaogaina nofoaga tutotonu.

O lenei metotia e fou ma taugofie, faʻatasi ai ma se mea e mafai ona fetuutuunai le lautele o meafaigaluega, maualuga le faʻaogaina i le faʻaogaina o le pito i luga o foliga, ma le lelei o le gaosiga o gaioiga. I le mae'a ai o le tele o fa'ata'ita'iga o le gaosiga, ua fa'amaonia le taua tele o lenei tekonolosi fa'a'au'au fa'ai'uga e mafai ona avea ma fa'asinomaga mo vaega fa'atutusa fa'apena fa'a'au'au fa'a'au'au fa'a'au'au i nofoaga fa'ameamea ma viliina.

 

 

Afai e te fia iloa atili pe fa'afesili, fa'amolemole fa'afeso'ota'iinfo@anebon.com

E mitamita Anebon i le ausiaina o le maualuga o le faamalieina o tagata o tausia ma le taliaina lautele e ala i lo matou tuuto atu i le tuuina atu o oloa ma auaunaga maualuga mo le CE Certificate Customized High-Quality Computer Components.CNC Liliu VaegaUameamea. E taumafai pea Anebon mo se tulaga manumalo-manumalo ma a tatou tagata faʻatau. Matou te faʻafeiloaʻi ma le fiafia tagata faʻatau mai le salafa o le lalolagi e asiasi mai ia i matou ma faʻavae sootaga tumau.


Taimi meli: Sep-25-2024
WhatsApp Online Chat!