12 Lesona Autu na aʻoaʻoina ile CNC Machining

Ina ia faʻaaogaina atoatoa le gafatia o masini CNC, e tatau i tagata mamanu ona mamanuina e tusa ai ma tulafono faʻapitoa o gaosiga. Ae ui i lea, e mafai ona luʻitau ona e le o iai ni tulaga faʻapitoa tau pisinisi. I lenei tusiga, ua matou tuʻufaʻatasia se taʻiala atoatoa i faiga sili ona lelei mo le faʻaogaina o le CNC. Ua matou taulaʻi atu i le faʻamatalaina o le faʻaogaina o faiga faʻaonaponei CNC ma ua le amanaiaina tau faʻatatau. Mo se taʻiala i le taugofie o le mamanu o vaega mo CNC, vaʻai i lenei tusiga.

 

CNC masini

CNC machining o se faiga fa'aitiitiga gaosiga. I totonu o le CNC, o meafaigaluega tipi eseese e fesuiaʻi i luga o le saoasaoa (afe o le RPM) e faʻaaogaina e faʻaumatia ai mea mai se poloka mautu ina ia mafai ai ona fausia se vaega e faʻavae i luga o se ata CAD. O uʻamea ma palasitika e mafai ona faʻaogaina e faʻaaoga ai le CNC.

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon1

 

O le masini CNC e ofoina atu le maualuga o le saʻo ma le faʻapalepale faʻapalepale talafeagai mo le gaosiga maualuga ma le tasi le galuega. O le mea moni, o le taimi nei o le auala sili ona taugofie mo le gaosia o faʻataʻitaʻiga uʻamea, tusa lava pe faʻatusatusa i le 3D lomitusi.

 

CNC Main Design Tapulaa

O le CNC e ofoina atu le fetuutuunai lelei o mamanu, ae o loʻo i ai ni tapulaʻa faʻapitoa. O nei tapula'a e feso'ota'i ma le fa'ainisinia autu o le fa'agasologa o le tipiina, fa'apitoa i le geometry meafaigaluega ma mea faigaluega avanoa.

 

1. Faiga Mea faigaluega

O mea faigaluega CNC sili ona taatele, e pei o vili ma faʻataʻitaʻiga, e paʻu ma e faʻatapulaʻaina le uumi o le tipi. A'o aveese mea mai le mea faigaluega, o foliga o le meafaigaluega e toe fa'atusa i luga o le vaega masini.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o lona uiga o tulimanu pito i totonu o se vaega CNC o le a i ai pea se radius, e tusa lava po o le a le tele o le meafaigaluega faʻaaogaina.

 

2. Valaauga Meafaigaluega
Pe a aveese mea, o le meafaigaluega e alu saʻo i le mea faigaluega mai luga. E le mafai ona faia lenei mea i le CNC machining, se'i vagana ai lalo, lea o le a tatou talanoaina mulimuli ane.

Ose fa'ata'ita'iga lelei le fa'aogaina o foliga uma o se fa'ata'ita'iga, e pei o pu, pu, ma puipui tūsa'o, fa'atasi ai ma se tasi o fa'atonuga autu e ono. E sili atu lenei mea o se fautuaga nai lo se faʻatapulaʻa, aemaise lava talu ai 5-axis CNC faiga e ofoina atu galuega maualuga gafatia gafatia.

Meafaigaluega o se popolega pe a faʻaogaina vaega faʻatasi ma foliga e iai se fua faʻatatau tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le oʻo atu i le pito i lalo o se pu loloto e manaʻomia ai se meafaigaluega faʻapitoa ma se umi umi, e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamaʻa o le faʻamaʻi, faʻateleina le vibration, ma faʻaitiitia le saʻo saʻo.

 

CNC Process Design Tulafono

Pe a mamanuina vaega mo le masini CNC, o se tasi o luʻitau o le leai o ni tulaga faʻapitoa tau pisinisi. E mafua ona o masini CNC ma mea faigaluega gaosi o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia o latou tomai faʻapitoa, ma faʻalauteleina ai le tele o mea e mafai ona ausia. Lalo, ua matou tuʻuina atu se laulau e aoteleina ai le fautuaina ma le faʻaogaina o tau mo mea sili ona taatele o loʻo maua i vaega masini CNC.

1. Taga ma Avanoa

Manatua le mau o loʻo i lalo: “Ole Fautuaina o le Taga: 4 Taimi le Lautele o Taga. E fa'atapula'a le umi o le tipi, e masani lava e fa'a 3-4 taimi le lautele. A la'ititi le fua o le loloto-i-lautele, o mataupu e pei o le fa'aseseina o mea faigaluega, fa'ate'a ese'esega, ma le vibration e sili atu ona iloga. Ina ia mautinoa iʻuga lelei, faʻatapulaʻa le loloto o se ana i le 4 taimi lona lautele."

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon2

Afai e te manaʻomia le loloto atili, atonu e te manaʻo e mafaufau e uiga i le mamanuina o se vaega e fesuiaʻi le loloto o le ana (vaʻai i le ata o loʻo i luga mo se faʻataʻitaʻiga). A o'o mai i le viliina o le lua loloto, e fa'avasegaina se lua i le loloto pe afai o lona loloto e sili atu i le ono fa'aono le lautele ole meafaigaluega o lo'o fa'aaogaina. O meafaigaluega faʻapitoa e mafai ai ona maua le loloto maualuga o le 30 cm ma le 1-inisi le lautele pito mill, lea e tutusa ma le fua o le mea faigaluega i le loloto o le 30:1.

 

2. pito i totonu
Tu'u sa'o tulimanu: ⅓ x loloto o le ana (pe sili atu) fautuaina

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon3

 

E taua tele le fa'aogaina o fua fa'atatau ile tulimanu pito i totonu mo le filifilia o le mea faigaluega sa'o ma ia usita'i ile ta'iala ole loloto ole lua. O le si'itia laititi o le tulimanu tulimanu i luga a'e o le tau fautuaina (fa'ata'ita'iga, i le 1 mm) e mafai ai e le meafaigaluega ona tipi i luga o se ala lapotopoto ae le o le 90° angle, lea e maua ai se fa'ai'uga lelei. Afai e mana'omia se tulimanu ma'ai 90° i totonu, mafaufau e fa'aopoopo se tipi fa'a-T nai lo le fa'aitiitia o le tulimanu tulimanu. Mo le alalaupapa o le fola, o le fua fa'atatau o le 0.5 mm, 1 mm, po'o le leai o se laina; peita'i, so'o se radius e talia. O le pito pito i lalo ole vili pito e mafolafola pe lapotopoto teisi. O isi radii fola e mafai ona fa'aogaina e fa'aoga ai meafaigaluega pito i luga o polo. O le usita'i i tulaga fa'atonuina ose faiga lelei aua o le filifiliga sili lea mo masini.

 

3. Pa manifinifi

Fautuaga pito maualalo o le mafiafia o puipui: 0.8 mm (u'amea), 1.5 mm (palasitika); 0.5 mm (meamea), 1.0 mm (palasitika) e talia

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon4

O le fa'aitiitia o le mafiafia o le puipui e fa'aitiitia ai le ma'a'a'a o mea, e o'o atu ai i le fa'ateleina o le vibration i le taimi o masini ma fa'aitiitia ai le sa'o atoatoa. O palasitika o loʻo i ai se uiga e faʻafefe ona o faʻamaʻi o totoe ma faʻamalulu ona o le maualuga o le vevela, o le mea lea, e fautuaina ai le faʻaogaina o le mafiafia o le puipui sili atu.

 

4. Pu
Ole tele ole lapo'a fa'ata'atia e fautuaina. So'o se lautele e sili atu i le 1 mm e mafai. E faia le pu i se vili po o se pitocnc olo. Ole lapo'o fa'ata'oto e fa'ata'atia ile metric ma imperial units. Reamers ma mea faigaluega faʻafefe e faʻauma e faʻauma ai pu e manaʻomia ai le faʻapalepale malosi. Mo le lautele e itiiti ifo i le ⌀20 mm, e fautuaina le faʻaogaina o le lautele masani.

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon5

Le loloto aupito maualuga e fautuaina 4 x le lautele; masani 10 x tamimita ta'u; mafai 40 x tamimita fa'atatau
O pu e le fa'ata'atia le lautele e tatau ona fa'aogaina e fa'aaoga ai se fa'ai'uga. I lenei faʻataʻitaʻiga, o le tapulaa maualuga o le loloto o le lua e faʻatatau, ma e fautuaina e faʻaoga le maualuga o le loloto o le tau. Afai e te manaʻomia le faʻaogaina o pu e loloto atu nai lo le tau masani, faʻaaoga se vili faʻapitoa ma le laʻititi laʻititi ole 3 mm. O pu tauaso e fa'aogaina i se vili e iai le fa'amau fa'amau i le 135°, ae o pu e fa'aogaina i le pito mill e mafolafola. I le CNC machining, e leai se mea e fiafia i ai i le va o pu ma pu tauaso.

 

5. filo
Ole la'ititi la'ititi ole filo ole M2. E fautuaina e fa'aoga M6 po'o filo tetele. E faia filo i totonu e fa'aoga ai paipa, a'o filo i fafo e fa'aogaina e fa'aoga ai le pa'u. Taps ma oti e mafai ona fa'aoga uma e fai ai filo M2. CNC threading meafaigaluega e faʻaaogaina lautele ma sili ona fiafia i ai masini aua latou te faʻaitiitia le lamatiaga o le gau o paipa. CNC mea faigaluega filo e mafai ona faʻaogaina e fai ai filo M6.

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon6

Umi ole filo la'ititi ole 1.5 x le lautele fa'aigoa; 3 x le lautele fa'aigoaina fautuaina

O nai nifo muamua e amoina le tele o le uta i luga o le filo (e o'o atu i le 1.5 taimi o le lautele). O lea la, e le mana'omia ni filo e sili atu i le faatoluina le lautele fa'atatau. Mo filo i pu tauaso e fai i se paipa (fa'aa'oa'o filo uma la'ititi nai lo le M6), fa'aopoopo le umi e le'i fa'aigoa e tutusa ma le 1.5 taimi ole lautele fa'atatau ile pito i lalo ole pu.

A mafai ona fa'aogaina mea faigaluega filo a CNC (e pei o filo lapo'a nai lo le M6), e mafai ona fa'aogaina le pu i lona umi atoa.

 

6. Vaega Laiti
Ole la'ititi ole pu e fautuaina ole 2.5 mm (0.1 in); ole la'ititi ole 0.05 mm (0.005 in) e talia foi. O le tele o faleoloa masini e mafai ona sa'o lelei le fa'aogaina o pu laiti ma pu.

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon7

 

So'o se mea i lalo ifo o lenei tapula'a ua ta'ua micromachining.CNC sa'o viliinao ia foliga (lea o le suiga faaletino o le tipiina o loʻo i totonu o lenei tulaga) e manaʻomia ai meafaigaluega faʻapitoa (micro drills) ma le poto faʻapitoa, o lea e fautuaina ai e aloese mai ai seʻi vagana ua matua manaʻomia.

7. Fa'apalepale
Tulaga masani: ±0.125 mm (0.005 in)
masani: ±0.025 mm (0.001 in)
Fa'atinoga: ±0.0125 mm (0.0005 in)

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon8

O fa'apalepale e fa'atūina ai tapula'a talia mo fua. O fa'apalepale e mafai ona maua e fa'alagolago i fua fa'avae ma geometry o le vaega. O fa'atauga o lo'o tu'uina atu o ni ta'iala fa'atino. I le leai o ni fa'apalepale fa'apitoa, o le tele o faleoloa masini o le a fa'aogaina le fa'ataga masani ± 0.125 mm (0.005 in).

 

8. Tusitusiga ma Mataitusi
Ole lapo'a fautuaina ole 20 (pe sili atu), ma le 5 mm mataitusi

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon9

O tusitusiga togitogia e sili atu nai lo tusitusiga fa'amaufa'ailoga aua e fa'aitiitia mea e aveese ai. E fautuaina le fa'aogaina o le sans-serif font, e pei o Microsoft YaHei po'o Verdana, ma le tele o le font e le itiiti ifo i le 20 points. O le tele o masini CNC o lo'o i ai faiga masani mo nei fonuka.

 

Fa'atonuga o Masini ma Fa'atonu Vaega
O se ata faʻataʻitaʻiga o se vaega e manaʻomia ni seti se tele o loʻo faʻaalia i lalo:

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon10

O le mauaina o meafaigaluega o se tapula'a taua i le mamanu o masini CNC. Ina ia o'o i luga uma o se fa'ata'ita'iga, e tatau ona feliuliua'i fa'atele le mea faigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaega o loʻo faʻaalia i le ata o loʻo i luga e manaʻomia ona fesuiaʻi faatolu: faʻalua e faʻapipiʻi pu i itu autu e lua ma le taimi lona tolu e maua ai le pito i tua o le vaega. O taimi uma lava e feliua'i ai le mea faigaluega, e tatau ona toe fa'avasega le masini, ma e tatau ona fa'amalamalamaina se faiga fa'amaopoopo fou.

 

Mafaufau i seti masini pe a mamanuina mo mafuaaga autu e lua:
1. O le aofaʻi o faʻatonuga masini e aʻafia ai le tau. O le feliuliua'i ma le toe fa'avasegaina o le vaega e mana'omia ai taumafaiga fa'ata'ita'i ma fa'atuputeleina le aofa'i o le taimi o le masini. Afai o se vaega e manaʻomia ona fesuiaʻi 3-4 taimi, e masani lava ona talia, ae soʻo se mea i tua atu o lenei tapulaʻa e sili atu.
2. Ina ia ausia le maualuga o le tulaga saʻo, e tatau ona faʻaogaina uma foliga i le seti tutusa. E mafua ona o le laasaga fou o le valaau e faʻaalia ai se mea laʻititi (ae le faʻatauvaʻa) sese.

 

Five-Axis CNC Machining

A faʻaaogaina le 5-axis CNC machining, e mafai ona faʻaumatia le manaʻomia mo le tele o masini masini. Multi-axis CNC machining e mafai ona gaosia vaega ma geometries lavelave aua e ofoina atu lua to'i faaopoopo o le taamilosaga.

Five-axis CNC machining e mafai ai e le meafaigaluega ona faʻaogaina i taimi uma i luga o le tipi. Ole mea lea e mafai ai ona mulimulita'ia ala meafaigaluega e sili atu ona lavelave ma lelei, e maua ai vaega e sili atu ona mae'a luga ma pupuu taimi ole masini.

Peitai,5 axis cnc masinie iai foʻi ona tapulaa. O lo'o fa'aogaina pea le fa'aogaina o mea faigaluega ma fa'atapula'a o mea faigaluega, mo se fa'ata'ita'iga, o vaega o lo'o iai le geometry i totonu e le mafai ona fa'aogaina. E le gata i lea, o le tau o le faʻaaogaina o ia faiga e maualuga atu.

 

 

Fausiaina o lalo

Undercuts o foliga ia e le mafai ona faʻaogaina i meafaigaluega tipiina masani ona o nisi o latou luga e le mafai ona maua saʻo mai luga. E lua ituaiga autu o lalo: T-slots ma dovetails. Undercuts e mafai ona tasi itu poʻo le lua itu ma e faʻaogaina i meafaigaluega faʻapitoa.

O meafaigaluega tipi T-slot e masani lava ona faia i se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o se pou faʻalava. Ole lautele ole va'a e mafai ona fesuisuiai ile va ole 3 mm i le 40 mm. E fautuaina le fa'aogaina o fua fa'atatau (fa'apena, fa'aputuga milimita atoa po'o ni vaega ninii masani) mo le lautele aua e foliga mai o lo'o avanoa le meafaigaluega.

Mo meafaigaluega dovetail, o le angle o le faʻamalamalamaina o uiga faʻapitoa. 45 ° ma le 60 ° dovetail meafaigaluega ua manatu tulaga masani.

Pe a mamanuina se vaega o loʻo i lalo o puipui i totonu, ia manatua e faʻaopoopo le kilia e lava mo le meafaigaluega. O se tulafono lelei o le fa'aopoopoina o le avanoa i le va o le puipui masini ma so'o se isi puipui i totonu e tutusa ma le itiiti ifo ma le fa taimi le loloto o le lalo.

Mo meafaigaluega faʻapitoa, o le fua faʻatatau i le va o le tipi tipi ma le faʻamau o le 2: 1, faʻatapulaʻa le loloto o le tipi. Pe a mana'omia se fa'ailoga e le masani ai, e masani ona fai e faleoloa masini a latou lava mea faigaluega fa'aleaganu'u. O lenei mea e faʻateleina ai le taimi ma le tau ma e tatau ona aloese mai soʻo se taimi e mafai ai.

Sefululua CNC machining poto masani -Anebon11

T-slot i luga o le puipui i totonu (agavale), fa'apipi'i lalo o le fa'alupe (ogatotonu), ma le pito i lalo o le tasi itu (taumatau)
Tusia Tusia Fa'ainisinia

Faamolemole ia matau e le mafai ona aofia ai nisi o mamanu i faila STEP poʻo IGES. 2D ata fa'apitoa e mana'omia pe afai o lau fa'ata'ita'iga e aofia ai se tasi pe sili atu o mea nei:

Pu fa'a filo po'o 'au

Uiga fa'apalepale

Mana'oga fa'auma fa'apitoa
Fa'amatalaga mo tagata fa'aogaina masini CNC
Tulafono o limamatua

1. Fuafua le vaega e fa'amamaina i le meafaigaluega sili ona lapoa.

2. Fa'aopoopo i ai fa'amau lapopo'a (ia le itiiti ifo i le ⅓ x le loloto o le lua) i tulimanu uma i totonu.

3. Fa'atapula'a le loloto o se ana i le fa'afaina o lona lautele.

4. Fa'aoga uiga autu o lau mamanu i se tasi o itu autu e ono. Afai e le mafai, filifili mo5 axis cnc machining auaunaga.

5. Tu'u mai ata fa'apitoa fa'atasi ma lau mamanu pe a iai lau mamanu e aofia ai filo, fa'apalepale, fa'amatalaga fa'auma o luga, po'o isi fa'amatalaga mo le au fa'aogaina masini.

 

 

Afai e te fia iloa atili pe fesili, fa'amolemole fa'afeso'ota'i info@anebon.com.


Taimi meli: Iuni-13-2024
WhatsApp Online Chat!